Nakon priprema na radilištu: Počeli prodaja i odvoz s Rače

Bez autora
Sep 30 2011

Zagrebački Mlm group, koji je dobio pravo upravljanja, obrade i eksploatacije na bivšoj deponiji industrijskog otpada Rača kod Zenice, saopćio je jučer da je zvanično počeo s prodajom i odvoženjem starog željeza i zamjenskog agregata kamena s deponije Rača kraj Zenice domaćim i stranim kupcima. Preduslov za prodaju bio je završetak certifikacije materijala po evropskim normama. Rezultati potvrđuju da su sekundarne sirovine dobivene preradom troske s deponije Rača vrhunskog kvaliteta te se mogu koristiti u raznim granama industrije, kao što su beton, asfalt, cement, cestogradnja, gdje zamjenjuju kamene agregate, pa se njihovom upotrebom smanjuje vađenje kamena iz prirodnog okoliša. Tokom septembra zaposleno je za potrebe proizvodnje još dvadeset radnika, čime se broj zaposlenih na deponiji Rača popeo na 45.

Nakon priprema na radilištu: Počeli prodaja i odvoz s RačeZagrebački Mlm group, koji je dobio pravo upravljanja, obrade i eksploatacije na bivšoj deponiji industrijskog otpada Rača kod Zenice, saopćio je jučer da je zvanično počeo s prodajom i odvoženjem starog željeza i zamjenskog agregata kamena s deponije Rača kraj Zenice domaćim i stranim kupcima.

- Preduslov za prodaju bio je završetak certifikacije materijala po evropskim normama. Rezultati potvrđuju da su sekundarne sirovine dobivene preradom troske s deponije Rača vrhunskog kvaliteta te se mogu koristiti u raznim granama industrije, kao što su beton, asfalt, cement, cestogradnja, gdje zamjenjuju kamene agregate, pa se njihovom upotrebom smanjuje vađenje kamena iz prirodnog okoliša. Tokom septembra zaposleno je za potrebe proizvodnje još dvadeset radnika, čime se broj zaposlenih na deponiji Rača popeo na 45 - kazao je Sadik Čolić, direktor Mlm groupa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik